[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Moorjens kaikki koneasemayhdistys jasut ja likat.

 

Kuluva kesä meni ainakin omalta kohdalta päätä käännelles ja kakarat lähti jo kouluun. Kuluva kesä on ollut omalla kohdalla ihan ok verrattuna viime vuoden katastrooffiin,koneiden,töiden ja säidenkin kannalta. Kaikenmoista touhua on piisannu tasaasesti ja jotakin hommaa on jäänyt pois ja uutta on myös tulllu tilalle.Kevättä ei ollut ollenkaan, kesä tuli heti ja kylvöt jäi vielä vaiheeseen ,kun lähdettiin rehun tekoon. Tastä positiivisena ilmiönä tällä alueella korjataan jonkun verran myös kolmatta säilörehusatoa.

 

Eilen tuli hoopoooltua nurmipäivillä Ylivieskas. Siellä huutolaispoika ihmetteli uusia vehkeitä ja tuli vaan siihen tulokseen , että saavat pitää vehkeensä. Meikäläinen joutuu ostamaan vaan vanhoja ja seppäämään niitä. Jos vertaa hankintahintoja ja ajomääriä omassa taloudessa. No toivotaan ettei kaikki oo yhtä puo auki. Tein justahan aamulla yhden tarjouksen (taas) jostain hommasta ja melkeen tietää etukäteen jäävänsä hopeelle,kun tänä keväänä ei oo urakanantajat puhellu muuta kuin pehmoosia. Omasta mielestäni vaaditaan vaikka mitä, muttei haluttais maksaa mitään. Esim.tienhoitohommista/mettänhakkuutöista näyttää vanne kiristyvän. Töiden tarjoajiakin alkaa tulla aika kaukaakin erinäisiin pienempiinkin urakoihin eli näkyy koneiden käyttö aste olevan rauhallista.

 

Sou nurmipäivillä tapasin tuttuja ja paljon alkaa mietityttämään eri työvaiheiden polttoaine kulutukset, miten kannattaa touhuta kulujen säästämiseksi. Polttoaine näyttää niin suurta osaa tänä päivänä verrattuna 10v takaiseen toimintaan. Ei ole ihan sama minkä setorin rykääset käyntiin eri työ vaiheisiin ja kannattaako miettiä eri menetelmiä ja jossain kohtaa urakoitipalvelujen ostoa mahdollisuuksien mukaan. No kustannus lasku on kaikkien omassa harkinnassa ja kuulee aina vinoilua omistakin valinnoista arvostelijoita tässä maassa piisaa ja viisaita on koko maa täynnä .Vielä tarvi kuitenkin hämmästellä konevalmistajienki myymiä vehkeitä ,kun ajettiin paalain tukkoon, se jäi niinku siihen eikä voitu muuta tehdä. Ei ollu kanttia mennä repimään paalia käsin pihalle, jonka oon itte tehny 20v:sen urani aikana aikasta montakin kertaa eli kyseistä koneesta tuli näytös alueeela kyllä fiilis, että kaikkia ropposia myydään asikkaille tietämättä toimivuudesta yhtään mitään kokonaisuudessaan.

 

Työnäytös on aina paremppa hitekkiä kuin patsastelu lämpimässä hallissa romujen ympärillä. Jees puinti kelit alkaa, toivotaan kaikille hyvää korjuukautta ja vähän remonttia. Aletaan valmistelemaan yhdistysretkiä maailmalle ja syyskokousta.